A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Южненської міської ради
Одеського району Одеської області

"Українська - це модно!”

Дата: 22.04.2024 15:29
Кількість переглядів: 4

"Українська - це модно!” Такий слоган, мабуть, не раз доводилося всім чути останнім часом. Дійсно, нарешті, володіння рідною мовою стало не лише необхідно, а й сучасно та ще й ознака стилю і престижу. А ще - це природно, стверджуємо ми!

 З метою допомоги освітянам Южненської міської територіальної громади удосконалити рідну мову представники Одеської обласної універсальної наукової бібліотеки імені М.С. Грушевського https://www.facebook.com/odessa.ounb подарували посібник-практикум з української мови для початківців «Паляниця», який містить загальні відомості щодо вимови, 20 тематичних блоків (у кожному з них – опорні запитання та твердження, правильне наголошування слів, редагування, утворення словосполучень, пояснення фразеологізмів, кросворди, анаграми тощо), хрестоматію. Усі тексти та окремі вправи озвучено вчителем-практиком. За QR-кодами подано правильні відповіді до завдань. Видання має на меті невимушено спонукати всіх спілкуватися українською мовою. Також посібник можна використовувати як збірник цікавих завдань для уроків української мови в школі чи для самоосвіти. Книжка «Паляниця» оздоблена авторськими ілюстраціями.

 Щиро дякуємо Одеській обласній універсальній науковій бібліотеці імені М.С. Грушевського за подаровані книги, які стануть у нагоді для тих, хто переходить на українську, а також для учнів, учителів і всіх, хто цікавиться рідною мовою.

Посібники знаходяться у Центрі професійного розвитку педагогічних працівників (м. Южне, Приморська, 5).



« повернутися

Вхід для адміністратора